Min gulaschsoppa är en matig variant med mycket i. Det är något med den torkade paprikan, kumminen, cayennepepparn och soppformatet… Ät i en djup skål som du liksom kan hålla om och krypa tillsammans upp med, så värmer soppan från händerna och magen ut i hela kroppen
Smaka av med salt och peppar. Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull. 400 g nötfärs 10%. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 4-5 potatisar 2-3 morötter 1 paprika 400 g nötfärs 10% 1 msk olivolja 6 dl vatten 1 tärning köttbuljong 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 1-2 tsk paprikapulver 2 tsk kummin salt och peppar
Idag har det varit ganska ruggigt och jag har känt mig frusen nästintill hela dagen och då passar det ju alldeles utmärkt med en god varm soppa och den blev verkligen mycket god så den kommer jag göra om fler gånger
Innan jag kommer igång med matlagning och bloggande, så blir det några dagar med recept från min förra resa till Turkiet, blandat med ett par från den senaste veckan
Dessutom gör jag den med mindre vätska så den blir mer likt en gryta. Och för att de ska vara snabbt och enkelt har jag bytt ut grytbitarna mot nötfärs