Gulaschgryta recept

5 Spara
Gulaschgryta

Gulaschgryta

Servera med ris eller potatis och en blandad sallad. 1. Skär köttet i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Bryn köttet på stark värme i omgångar i en het panna med lite matfett
4 Spara
Ikväll blir det gulaschgryta!

Ikväll blir det gulaschgryta!

seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Gulaschgryta med ajvar relish 4 port
24 Spara
Gulasch

Gulasch

Gulaschgryta 4-5 pers 500 g nötkött (jag använde grytbitar) 2 gula lökar 3 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 burk skalade hela tomater à 400g (det går bra med krossade eller passerade också, men de hela smakar mer) 1 köttbuljongtärning 1 tsk hel kummin 1 vitlöksklyfta 1 msk paprikapulver 3 morötter 1 palsternacka 1 burk kidneybönor 2 paprikor (gärna olika färger) 1-2 krm cayennepeppar (kan uteslutas) salt och peppar Skär nötköttet i bitar ca 3x3 cm och bryn i en rymlig gryta, salta och peppra Skala och skiva löken, ta upp kötter ur grytan och stek löken mjuk tillsammans med pressad vitlök Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, buljongtärning, tomatpuré och tomater med spad Stöt kumminfröna lätt i en mortel och tillsätt dem i grytan och rör om ordentligt Skala morötterna och palsternackan och skär dem i bitar/skivor (ta bort mittstocken på palsternackan. ) Blanda ner rotfruktsbitarna i grytan och låt grytan koka på svag värme under lock 1-2 timmar tills köttet känns mört. 1 köttbuljongtärning
0 Spara
Gulaschgryta

Gulaschgryta

Recept. Anna Lundqvist. tors, 2012-11-15 07. 00. 2h 0min. (1). Bryn kött och lök. Tillsätt Fond Du Chef, ev vatten, salt, paprikapulver, cayennepeppar, tomater och tomatpuré
0 Spara
Mustig Gulasch

Mustig Gulasch

)Först ut har vi en sjukt god Gulaschgryta som jag gjorde för någon vecka sedan. Brukar oftast använda köttfärs i gulasch men nu gjorde jag på "riktigt" med högrev och grytan fick stå och puttra länge länge länge och så åt vi den faktiskt inte förrän dagen efter och då hade smakerna satt sig riktigt riktigt ordentligt
1 Spara

Ungersk gulaschgryta

Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och kummin i fettet i en stor gryta. Blanda ner kött, tomatpuré, resten av kryddorna och så mycket buljong att den nästan täcker köttet
0 Spara

Gulaschgryta

Idag blir det en mustig gulaschgryta till middag. _____________________________________________________________  Gulaschgryta a´la Tessan2 stora gula lökar 2 msk smör3 msk paprikapulver500 g grytbitar av nötca 400 g krossade tomater på burk3-4 dl buljongsalt & peppar2 röda paprikor3-4 vitlöksklyftorpersilja potatis valfri mängdGör så här
0 Spara

Gulaschgryta

1.  Skär köttet i bitar som är 2x2 cm, och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. 2.  Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning
0 Spara

Jag Vann!

Jag Vann. Jag var med i en bloggtävling inne hos Monique på lifezone, och vann en stekpanna från Hackman
0 Spara

Veckans mat :)

Gulaschgryta med köttfärs6. Som vanligt i slutet av veckan kommer veckans mat för v. 6. 1. Tacobiffar med fetaostcremé och soltorkade tomater2
Sökförslag och sidor