Kryddstark gulaschgryta
Grått, regnigt novembermörker - perfekt för en värmande och välsmakande gulaschgryta. 0,5 kg innanlår i strimlor / 1 grovhackad rödlök / 4 finhackade vitlöksklyftor / 100-150 g finhackad rotselleri / 1 finhackad spansk peppar (utan kärnor) / 4-5 hackade baconskivor / 1,5 msk tomatpuré / 1 tsk örtsalt / 3-4 varv svartpeppar från kvarn / 2 msk paprikapulver / 1 msk rökt paprikapulver / 1-2 tsk stött kummin / 1 finhackad anchochili / 2 kalvbuljongtärningar / 0,5 köttbuljongtärning / 1 msk kalvfond / 2 dl rödvin / 0,5 l vatten / smör att steka i / tillsätt på slutet 3 grovskurna paprikor. 2 dl rödvin
cat's bak- och matblogg