I en smakrik gulasch ska det vara rejält med tomatpuré och malen paprika. Jag föredrar att servera gulaschgrytanmed ris men du kan även tärna ner potatis som får koka med i grytan så har du istället allt-i-ett
Strimla paprikan. Red med majsstärkelse utrört i vatten. Strö över paprikapulver och kryddor. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar Tabasco för den som gillar het mat
Gulaschgryta. 1 kg nötfärs9 st små chorizokorvar hackade6 paprikor hackade2 gula lökar hackade5 vitlöksklyftor pressade2 tsk sambal oleken tub tomatpuré2 st köttbuljongstärningar1 påse tacokrydda 1 liter vattenStek köttfärs,korv, lök och vitlök, blanda i paprikan, tomatpurén, buljongtärningar, sambal, kryddor och vatten, låt puttra i minst 1 1/2 timma
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärsen så att den blir lite smulig, salta och peppra. Hacka också paprikan, moroten och potatisarna till ungefär sockerbitsstora bitar
Krydda med salt, peppar, paprikapulver och chili. Stek köttet i smör med gul lök och vitlök. Kallt och mörkt ute vad passar då bättre än en mustig gulaschgryta