Kärna ur och finhacka chilin. Smaka av med salt och peppar. Bryn lök, vitlök och chili i smör-&rapsolja med paprikapulver och enbär 2-3 min. 1⁄2 st röd chili
Krydda med salt, peppar, paprikapulver och chili. Stek köttet i smör med gul lök och vitlök. Kallt och mörkt ute vad passar då bättre än en mustig gulaschgryta
Gulaschgrytamed bröd. Ingredienser till min Gulaschgryta. Härliga vintriga dagar med solsken, gnistrande vit snö, skidåkning på längden och tvären, röj i pulkabacken och skridskoåkning på isen (jaja, en sanning med viss modifikation för många…
Hacka lök och chili och låt bryna med köttet i slutet av stektiden på köttet. Resultatet blev en kryddig (bara lite), härligt varm gulaschgryta som jag gjorde klassikern blomkålsmos till
Servera grytan rykande het med ris och gärna lite surdegsbröd. Den mustiga smaken kommer bland annat från chili, kummin, paprika, rökt paprika och anchochili
Men sen när jag kolla vad jag hade för ingredienser hemma så lutade det mer åt en gulaschgryta. Egentliga är det ganska enkelt, man väljer ingredienser från minst två olika rätter, lagar dem antingen på ett traditionellt sätt eller med en helt ny teknik
Här kommer en favorit, gulaschgryta på älg med mycket smak av rönnbär, timjan och älg. På sekunder har man gjort sig en bra kryddblandning till tacobuffén eller gulaschgrytan