seGulaschgryta med ajvar relish 4 port500 g nötfärs1 grovhackad gul lök1 vitlöksklyfta i skivor2 krm stött kummin1 msk smör eller rapsolja600 g medelstora potatisar i bitar3 morötter i bitar2 palsternackor i bitar2 tsk mejram1 lagerblad2 dl ajvar relish6 dl vatten3 krm salt2 krm svartpeppar1 dl youghurt 10%1 dl hackade färska örterFräs nötfärs , lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Gulaschgryta med ajvar relish 4 port
Smaksätt med mortlad kummin, paprikapulver, salt, peppar och sambal oelek. God gulaschgryta. Klassiska smaksättare i en gulasch är paprikapulver, lök och kummin
Barnen älskar gulaschsoppa, så det borde väl vara ett säkert kort med gulaschgryta tänkte jag. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsät vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad
Gulaschgryta 4-5 pers 500 g nötkött (jag använde grytbitar) 2 gula lökar 3 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 burk skalade hela tomater à 400g (det går bra med krossade eller passerade också, men de hela smakar mer) 1 köttbuljongtärning 1 tsk hel kummin 1 vitlöksklyfta 1 msk paprikapulver 3 morötter 1 palsternacka 1 burk kidneybönor 2 paprikor (gärna olika färger) 1-2 krm cayennepeppar (kan uteslutas) salt och peppar Skär nötköttet i bitar ca 3x3 cm och bryn i en rymlig gryta, salta och peppra Skala och skiva löken, ta upp kötter ur grytan och stek löken mjuk tillsammans med pressad vitlök Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, buljongtärning, tomatpuré och tomater med spad Stöt kumminfröna lätt i en mortel och tillsätt dem i grytan och rör om ordentligt Skala morötterna och palsternackan och skär dem i bitar/skivor (ta bort mittstocken på palsternackan. 1 tsk hel kummin
Igår åt vi Ungersk gulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs