Gulaschgryta 4-5 pers 500 g nötkött (jag använde grytbitar) 2 gula lökar 3 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 burk skalade hela tomater à 400g (det går bra med krossade eller passerade också, men de hela smakar mer) 1 köttbuljongtärning 1 tsk hel kummin 1 vitlöksklyfta 1 msk paprikapulver 3 morötter 1 palsternacka 1 burk kidneybönor 2 paprikor (gärna olika färger) 1-2 krm cayennepeppar (kan uteslutas) salt och peppar Skär nötköttet i bitar ca 3x3 cm och bryn i en rymlig gryta, salta och peppra Skala och skiva löken, ta upp kötter ur grytan och stek löken mjuk tillsammans med pressad vitlök Häll tillbaka köttet i grytan och tillsätt vatten, paprikapulver, buljongtärning, tomatpuré och tomater med spad Stöt kumminfröna lätt i en mortel och tillsätt dem i grytan och rör om ordentligt Skala morötterna och palsternackan och skär dem i bitar/skivor (ta bort mittstocken på palsternackan
Jag hakar på trenden med Throwback Thursday och puschar lite för världens godaste gulaschgryta. Gulaschgryta4-5 pers500 g nötkött (tex grytbitar, högrev etc)2 gula lökar3 dl vatten2 msk tomatpuré1 förp (400-500g) krossade eller passerade tomater1 köttbuljongtärning (jag använder alltid Knorr Fond du Chef Beef)1 tsk hel kummin1 vitlöksklyfta1 msk paprikapulver3 morötter. 500 g nötkött (tex grytbitar, högrev etc)
Igår åt vi Ungersk gulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
grytbitar av nöt. Recept. Anna Lundqvist. fre, 2013-08-09 11. 00. 2h 0min. (1). Lägg lergrytan i blöt 15 min. Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet
Gulaschgryta. Servera grytan med créme fraiche eller smetana och gremolata Gulaschgryta. Ca 600-700 gram grytbitar eller benfri högrev. Ca 600-700 gram grytbitar eller benfri högrev
P En gulaschgryta där man använder köttfärs istället för grytbitar av nöt som man brukar använda. Hej. Har legat av mig några dagar, skyller på att jag har ett sånt busy life
)Först ut har vi en sjukt god Gulaschgryta som jag gjorde för någon vecka sedan. 6-8 portioner1 kg högrev i lagom stora bitar alternativ grytbitar av nöt½ paket bacon1 påse steklök3 pressade vitlöksklyftor2 röda paprikor i bitar2 morötter i bitar2 hackade tomater½ dl tomatpure1 ½ dl rött vin1 ½ dl vatten2 msk paprikapulver1 msk spiskummin1 msk chilipulver250 små körsbärstomater1 burk kidneybönor (kan uteslutas)Bryn köttet lätt och lägg det åt sidan. 1 kg högrev i lagom stora bitar alternativ grytbitar av nöt
Här kommer en favorit, gulaschgryta på älg med mycket smak av rönnbär, timjan och älg. På sekunder har man gjort sig en bra kryddblandning till tacobuffén eller gulaschgrytan