Barnen älskar gulaschsoppa, så det borde väl vara ett säkert kort med gulaschgryta tänkte jag. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsät vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad
Igår åt vi Ungersk gulaschsoppa till middag, tror det var första gången jag lagade denna soppvariant, har tidigare gjort gulaschgryta och gulasch med köttfärs
P En gulaschgryta där man använder köttfärs istället för grytbitar av nöt som man brukar använda. Tillsätt därefter krossade tomater, soya, buljong samt vatten
Jag är inte så förtjust i ärtsoppa, därför tog jag istället gulaschgryta som var så gott. Sist lägger du i ärterna, buljong, kryddor och vatten som täcker precis över ärterna
Späd med mer buljong om det behövs. Idag blir det en mustig gulaschgryta till middag. _____________________________________________________________ Gulaschgryta a´la Tessan2 stora gula lökar 2 msk smör3 msk paprikapulver500 g grytbitar av nötca 400 g krossade tomater på burk3-4 dl buljongsalt & peppar2 röda paprikor3-4 vitlöksklyftorpersilja potatis valfri mängdGör så här. Späd med hälften av buljongen, salta och peppra och låt grytan sjuda på svag värme till köttet är mört ca 1 1/2 timme. 3-4 dl buljong
Jag är inte så förtjust i ärtsoppa, därför tog jag istället gulaschgryta som var så gott. Sist lägger du i ärterna, buljong, kryddor och vatten som täcker precis över ärterna