Gul pepparsås recept

Pepparsås

Pepparsås

Favorit i Repris #3 Kvarterskrogens Pepparsås på mitt sätt Det här är min variant av en Pepparsås som vi hade på menyn, när jag jobbade på Kvarterskrogen i Östersund. Pepparsåsen var väldigt populär, jag kokade 10 liter åt gången. Pepparsås 1 Gul Lök 25 gr Smör 1 tsk Nymald Vitpeppar 1 tsk Mellanmald Svartpeppar Lite Cayenne ½ tsk Salt 1 tsk Worcestersauce 1 tsk Japansk Soya 1½ dl Rödvin 2 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong 1 liter Grädde 2 tsk Svart Vinbärsgelé Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg
Snabb pepparsås till entrecôte

Snabb pepparsås till entrecôte

½ gul lök. Entrecôte med pepparsås 2 port. Entrecôte med pepparsås 2 port. 2 skivor entrecôte à 150-200 g. 2 dl grädde/kokosgrädde
Fläskgryta i krämig pepparsås

Fläskgryta i krämig pepparsås

1 gul lök. 1 gul lök. Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött. Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

1Potatisterrin6-7 potatisar, fasta (stora) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 dl crème fraîche 1 dl västerbottensost, riven (eller parmesan) 1 ägg ca 30 g smör salt svartpeppar, nymalen. 1Pepparsås0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 klyfta vitlök 0,5-1 msk tomatpuré 4 dl vispgrädde 1 msk oxfond, koncentrerad (eller kalvfond) 1-2 msk cognac 0,5 tsk svartpepparkorn, mortlade salt
Fläskfilé med pepparsås

Fläskfilé med pepparsås

Pepparsås. 1 st gul lök. Putsa köttet och krydda det runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör
Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis - Recept | Arla

Oxfilé med pepparsås och ugnsrostad potatis - Recept | Arla

Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås. 1 gul lök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Klarifierat Smör Pepparsås. 1 msk svartpepparkorn 1 gul lök 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl vitt vin 2 dl kalvbuljong 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% ½ tsk salt Ugnsrostad potatis
Entrecôte med Pepparsås

Entrecôte med Pepparsås

½ gul Lök. Det här receptet på Pepparsås har inspiration från restaurang Verden här i Alanya. Jag skriver inte ut mängden, eftersom det är så individuellt hur stark man vill ha sin pepparsås
Rödbetsbiffar med gräddig pepparsås

Rödbetsbiffar med gräddig pepparsås

Ätes med fördel till kokt potatis och den ljuvligt goda gräddpepparsåsen ni ser receptet på nedan. Gräddig pepparsås på havregrädde och rött vin
Kikärtsfärslimpa med pepparsås

Kikärtsfärslimpa med pepparsås

½ liten gul lök. Vi serverade färslimpan med en kanongod pepparsås, lite ugnsstekt potatis, de vanliga salladstillbehören samt en klick vinbärsgelé
Grillad tornedous med pepparsås och potatiskaka

Grillad tornedous med pepparsås och potatiskaka

Pepparsås. 6-8 potatisar / 1 gul lök / 1 dl riven parmesan / salt / svartpeppar /olivolja och salt att steka i. 3 msk svartpeppar / 3 msk rosépeppar / 3 msk grönpeppar / 0,5 gul lök / 1 vitlöksklyfta / 0,5-1 dl kalvfod / 2 dl vatten / 2-3 tsk worchestershiresås / 1-2 tsk pressad citron / 1 tsk dijonsenap / 1 dl vispgrädde / 3-4 msk calvados / peppar att fräsa i. 1 gul lök. / 0,5 gul lök
Ryggbiff med rotfruktsgratäng och pepparsås

Ryggbiff med rotfruktsgratäng och pepparsås

1,5 gul lök. Rotfruktsgratäng350 g potatis 200 g morötter 200 g palsternacka 1,5 gul lök 5 dl grädde 1 dl färsk persilja 1 tsk salt 1 tsk peppar 2 klyftor vitlök, pressade gratängost, efter smak. Pepparsås1 schalottenlök 1 msk grovmalen peppar 3 msk smör 3 dl grädde 1,5 msk tomatpuré 2 msk soja 1 dl crème fraiche
Ravioli med pepparsås

Ravioli med pepparsås

Pepparsås1gul lök 4 champinjoner 3 msk kalvfond 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 3 msk cognac 1 tsk svartpeppar 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar salt
Söndagsmiddag: Injera, dorowat och alicha (etiopisk mat)

Söndagsmiddag: Injera, dorowat och alicha (etiopisk mat)

Dorowat är en lök- och pepparsås med höna eller kyckling. 2 kg lök (rödlök eller en blandning av röd och gul) mycket finhackade 3-5 msk berbere (etiopisk pepparblandning) 6 vitlöksklyftor, hackade Kardemumma, malen 2 hönor eller kycklingar, styckade i ganska små bitar och väl sköljda (bästa är sega gamla höns eller tuppar, då de kan koka länge och ge smak) 1,5 liter vatten 8 ägg matolja salt smör (helst etiopiskt härsket smör, ger en underbart fyllig smak) Hacka löken mycket fint i en matberedare, ska nästan vara som en pasta Låt löken svettas i en gjutjärnsgryta med lock, på låg värme i flera timmar till löken är helt genomskinlig