Favorit i Repris #3 Kvarterskrogens Pepparsås på mitt sätt Det här är min variant av en Pepparsås som vi hade på menyn, när jag jobbade på Kvarterskrogen i Östersund. Pepparsåsen var väldigt populär, jag kokade 10 liter åt gången. Pepparsås 1 Gul Lök 25 gr Smör 1 tsk Nymald Vitpeppar 1 tsk Mellanmald Svartpeppar Lite Cayenne ½ tsk Salt 1 tsk Worcestersauce 1 tsk Japansk Soya 1½ dl Rödvin 2 tärningar Ekologisk Grönsaksbuljong 1 liter Grädde 2 tsk Svart Vinbärsgelé Finhacka löken och fräs i smöret utan att den får färg
1 gul lök. 1 gul lök. Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött. Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk
gul Lök. På affärsluncherna serverades de ofta med Pepparsås. Min vanliga Pepparsås brukar jag koka minst en timme, så att alla smaker kommer till sin rätt
Skiva köttet och servera med ugnsrostad potatis och pepparsås. 1 gul lök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Klarifierat Smör Pepparsås. 1 msk svartpepparkorn 1 gul lök 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 dl vitt vin 2 dl kalvbuljong 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% ½ tsk salt Ugnsrostad potatis
½ gul Lök. Det här receptet på Pepparsås har inspiration från restaurang Verden här i Alanya. Jag skriver inte ut mängden, eftersom det är så individuellt hur stark man vill ha sin pepparsås
Blanda i hälften av grädden, smör, äggula och ost. Gör din variant av planka med något annat kött och en annan sås, en pepparsås, bea eller champinjonsås
Dorowat är en lök- och pepparsås med höna eller kyckling. 2 kg lök (rödlök eller en blandning av röd och gul) mycket finhackade 3-5 msk berbere (etiopisk pepparblandning) 6 vitlöksklyftor, hackade Kardemumma, malen 2 hönor eller kycklingar, styckade i ganska små bitar och väl sköljda (bästa är sega gamla höns eller tuppar, då de kan koka länge och ge smak) 1,5 liter vatten 8 ägg matolja salt smör (helst etiopiskt härsket smör, ger en underbart fyllig smak) Hacka löken mycket fint i en matberedare, ska nästan vara som en pasta Låt löken svettas i en gjutjärnsgryta med lock, på låg värme i flera timmar till löken är helt genomskinlig