1 liter trattkantareller och gärna några vanliga kantareller1 gul lök eller 2 st schalottenlök, finhackade. 1 gul lök eller 2 st schalottenlök, finhackade
Nu är det verkligen hög tid att plocka skogens guld, kantarellerna. Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämig kantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
1 gul lök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
Skogens guld är en klar favorit i matlagningen och kantareller i soppa gör en utmärkt förrätt eller hurvudrätt om den serveras med exempelvis en surdegsbaguette till
1 st gul lök. Ansa och dela kantarellerna i bitar. Fräs på svag värme tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör och stek tills svampen börjar få färg