Gul kantarellsoppa recept

Kantarellsoppa på gul kantarell

Kantarellsoppa på gul kantarell

Kantarellsoppa. 1 finhackad gul lök. 1 finhackad gul lök. ca 6 dl rensade kantareller (+ en näve små att steka vid sidan om)
Gräddig kantarellsoppa

Gräddig kantarellsoppa

1 gul lök. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta
Kantarellsoppa med baconströssel

Kantarellsoppa med baconströssel

gul lök. 2 finhackade shalottenlökar eller 1 gul lök. 2 finhackade shalottenlökar eller 1 gul lök. Idag blir en spännande dag
Kantarellsoppa med grönmögelost

Kantarellsoppa med grönmögelost

1 liter trattkantareller och gärna några vanliga kantareller1 gul lök eller 2 st schalottenlök, finhackade. 1 gul lök eller 2 st schalottenlök, finhackade
Krämig kantarellsoppa

Krämig kantarellsoppa

Nu är det verkligen hög tid att plocka skogens guld, kantarellerna. Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämig kantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
Krämig kantarellsoppa serverad med vaktelägg och löjrom

Krämig kantarellsoppa serverad med vaktelägg och löjrom

0,5 liten gul lök / 1 vitlöksklyfta / 1 näve förvällda kantareller / 2-3 msk smör / 1 msk vetemjöl / 1 dl kantarellspad / 3 dl laktosfri vispgrädde / 3 tsk flytande kalvfond / 1 msk halvtorr sherry / svartpeppar från kvarn / örtsalt. 12 vaktelägg / löjrom / 1 näve förvällda kantareller / 0,5 liten gul lök / 1 msk smör / svartpeppar från kvarn / örtsalt. 0,5 liten gul lök. / 0,5 liten gul lök
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

1 liter färska kantareller, ca 500 g1 gul lök3 msk smör2 msk vetemjöl1 dl torrt vitt vin7 dl vatten1½ msk kantarellfond2 dl vispgrädde½ tsk salt1–2 krm svartpeppar. 1 gul lök
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

1 gul lök. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Kantarellsoppa med ädelost

Kantarellsoppa med ädelost

1 gul lök. 1 gul lök. Ingredienser. 1 liter kantareller. 2 msk smör. 1 vitlöksklyfta. 1 svampbuljongtärning. 5 dl vatten
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

1 st gul lök. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
Kantarellsoppa med Sherry och Parmesanost

Kantarellsoppa med Sherry och Parmesanost

Skogens guld är en klar favorit i matlagningen och kantareller i soppa gör en utmärkt förrätt eller hurvudrätt om den serveras med exempelvis en surdegsbaguette till
Kantarellsoppa LCHF

Kantarellsoppa LCHF

Gul lök. När vi var i Tandådalen förra veckan åt Anders kantarellsoppa en kväll när vi var på resturang
Kantarellsoppa med dill och timjan

Kantarellsoppa med dill och timjan

1 hackad gul lök. Fräs lök, vitlök och svamp i smör tills svampen fått lite färg. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och timjan
Kantarellsoppa med rotselleri och ädelost

Kantarellsoppa med rotselleri och ädelost

1 st gul lök. Ansa och dela kantarellerna i bitar. Fräs på svag värme tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör och stek tills svampen börjar få färg