Det fick bli två små röda och en stor gul för ungefär lika mycket paprika av vardera färg. Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser
1 st gul lök. Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i bitar. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, vitlök och korv i oljan, ca 5 minuter under omrörning
Jag har sett många varianter på jambalaya med ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor. Det jag gillar med den här jambalayan är att det blandas så mycket smaker ihop
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 500 g kött 1 st Gul lök 1 st Grön paprika 1 st Röd paprika 1 msk cajunkrydda 3 dl Basmatiris 400 g Krossade tomater 5 dl Kycklingbuljong salt och peppar Till servering Persilja (hackad) Matlagningsyoghurt
1 stor gul lök. Om du inte har en torr korv, utan en vanlig som behöver stekas lite, börjar du med att skiva och steka den i lite olja så att fettet steks ur
1 st gul lök. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva den spanska pepparn tunt. Fräs lök, vitlök och spansk peppar i en vid kastrull eller gryta med olja, ca 2 minuter