2 msk svartvinbärsgelé (det finns vegansk med pektin istället för gelatin). 1 gul lök. 2 msk svartvinbärsgelé (det finns vegansk med pektin istället för gelatin). 1 gul lök
några droppar gul karamellfärg. Lägg de fem gelatinbladen i kallt vatten. Låt blandningen svalna och tillsätt citronsaften och -skalet, några droppar av den gula karamellfärgen (och passionsfruktskärnorna)
Låt sockret smälta tills det blir lite gul/brunaktigt och flytande, karamelliserat. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med LITE av vattnet
Häll den varma sockerlagen på äggulorna och vispa det tills det är fluffigt och avsvalnat. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme och blanda ner lite av äggsmeten
Den här är utan gelatin och kan alltså ätas av vegetarianer som äter fisk och mjölkprodukter. 300 g kallrökt lax / 5 dl creme fraiche / 300 g cream cheese / 0,5 dl finhackad gräslök / 0,5 dl finhackad gul lök / 1 dl finhackad dill / svartpeppar från kvarn / några droppas citronsaft. 300 g kallrökt lax / 5 dl creme fraiche / 300 g cream cheese / 0,5 dl finhackad gräslök / 0,5 dl finhackad gul lök / 1 dl finhackad dill / svartpeppar från kvarn / några droppas citronsaft
Vispa äggulorna med sockret till ett ljust skum. 4 gelatinblad. Blöttlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Blanda ner 3 msk av laxröran i kastrullen och rör ut med gelatinet. 1 gul lök. 4 äggulor. 4 gelatinblad Garnering. 1 gul lök. 4 äggulor
Efter att du skummat tillsätter du salt, vitpepparkorn, kryddpepparkorn, lagerblad och den gula löken som du satt i nejlikorna (du vet som man sätter i en apelsin) samt morot
1 gul Lök. 3 Ekologiska Äggulor. 2 blad gelatin. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. 1 gul Lök. 3 Ekologiska Äggulor. räcker till 4 skålar 2 blad gelatin
Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta