Alltså, hur många måltider med gul färg kan två matglada personer få i sej på kort tid egentligen. Musslor, kycklinggryta, kikärtssoppa, lax och smoothie är bara några av alla de solgula varianterna som vi satt i oss den senaste tiden, och som om dom inte räckte så dyker här upp ytterligare en idag
1 gul lök. Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
½ liten gul lök. Vattnet kan bytas ut mot kycklingbuljong eller spad från kyckling. Mixa casewnötter, lök och sesamfrön i en mixer tills det blir smulor
Currysås. 1 gul lök. 1 gul lök. Jag har gjort denna såsen förr men har modifierat den en aning. Jag skriver hur jag gjorde nu så du slipper modifiera själv
Kyckling i currysås går snabbt och är billigt att laga. 1 kg kycklingfilé1 gul lök1 syrligt äpple½ dl vetemjöl2 msk kycklingfond2 ½ dl grädde2 tsk curry1 msk socker1 vitlöksklyftasaltpeppar. 1 gul lök
1 gul lök. 1 gul lök. Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen här i Växjö. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix
½ gul lök. Currysås. Skär kycklingen i bitar, ca 2X2 cm stora. Blanda vatten, salt och socker. Lägg ner kycklingbitarna och låt stå kallt ca 3-4 timmar
1 gul lök. 1 gul lök. Jag vet – det ser för brutalt ut. Dessutom är det säkert rena rama mardrömmen för de flesta ungar med en blandning av kokt blomkål, tonfisk, curry, lök och ärter, men det finns ju andra alternativ för dem tills de vill njuta av alla kulinariska höjder som livet har att erbjuda för detta är gott