Gaeng Kari – gulcurrypasta. Det finns massor av olika gula curryrätter i Thailand. Det här är min variant av Gaeng Kari som jag steker i olja med limejuice, currypastan får då djupare smak och bättre hållbarhet
Och vill man kan man ju alltid byta ut currypastan mot en annan färg, röd är gott och vad jag vet finns det grön (som ska vara starkare) oc hsedan en massa specialvarianter
Tillsätt då lök, vitlök, potatis och currypasta och låt fräsa på medelvärme i 10 minuter tills potatisen börjar mjukna. 1 st gul lök. 2 msk röd currypasta från burk
1 gul lök. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön). Ha i vitlöken, ingefäran och currypastan och låt allt steka i ytterligare 1 - 2 minuter under omrörning. 1 gul lök. 2 msk currypasta (jag tog 1 msk röd och 1 msk grön)
Blanda samman kokosmjölk, krossade tomater, currypasta, fisksås och häll i grytan. 1 gul lök i klyftor. 3 tsk röd currypasta. 1 gul lök i klyftor. 3 tsk röd currypasta
1 gul lök. 1 msk röd currypasta. Tillsätt puré, currypasta cream fraiche, buljong och vätska och låt det koka 15 minter. 3 tomater 1 gul lök. 1 msk röd currypasta