Jag har alltid varit lite tveksam till vanlig, gulcurry. Men, så hittade jag ett recept på apelsin- och currygryta med quorn och äntligen fick burken komma fram från skamvrån i kryddhyllan
Gulcurry består ju till större delen av gurkmeja, det är därifrån den får sin färg, men jag tillsätter ändå extra gurkmeja i min curry - för det är så gott
gulcurry, efter smak. Tillsätt curry och bryn ordentligt. Häll i kokosmjölken och låt detta koka ihop ordentligt och smaka av fall det behövs mer curry, chili eller ingefära
Hacka löken och fräs den, tillsätt sedan grön curry och gurkmeja och låt fräsa med någon minut. Woka så wokgrönsakerna och strimlad paprika i curryröran och späd sedan med kokosmjölk
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 gul lök. 1 - 2 msk röd curry pasta
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
4 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1 msk curry 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk 1 kycklingbuljongtärning 4 port äggnudlar 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
tre vitlöksklyftor (krossade)en chilifrukt (skuren i bitar)En bit färsk ingefära (finhackad)En gul lök (finhackad)Hela torkade kryddor (läggs i en egen skål)