Följde receptet på paketet, men kokade även lite rimmat fläsk vid sidan av (med 1 morot, 1 gul lök, 5 vitpepparkorn och 2 lagerblad + vatten, i ca 1-2 timmar) som jag sedan skar i små bitar och la ner i soppan. 1 dl hackad gul lök1 msk färsk ingefära2 msk smör1 nypa timjan4 dl GoGreen Ready in 5 delade Gula ärter 6 dl grönsaksbuljongSenap, salt och peppar efter behovHacka lök och ingefära. 1 gul lök. 1 dl hackad gul lök. 5 delade Gul
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 1 gul lök
Något vi aldrig har gjort är ärtsoppa. När det väl var dags att äta var jag riktigt sugen och faktiskt så blev det den bästa ärtsoppa jag någonsin smakat
1 gul lök. 1 gul lök. Foto. Theres Lundén. En underbart god snabbmat. Ser man bara till att ha ärtor i frysen och grädde i kylen och buljong blir det nästan som att koka soppa på en spik
1 st gul lök. 500 g ärter gula 400 g fläsk rimmat, i bit 1 st gul lök 1. Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen