Gudruns tunnbröd recept

Gudruns mjuka tunnbröd

Gudruns mjuka tunnbröd

Smält matfettet och häll på mjölken. Värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över degspaden
Snabbt surdegsbröd

Snabbt surdegsbröd

Påminner om mitt "Gudruns mjuka tunnbröd" som jag glömt att lägga in här, men som absolut ska läggas in snarast, det är världens bästa bröd
Gudruns tunnbröd

Gudruns tunnbröd

Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37°. Rör ut jästen ilite av degspadet. Blanda med resten av degspadet, salt, socker,sirap, hjorthornssalt, grahamsmjöl och rågsikt

Gudruns tunnbröd

Smält margarinet. Häll i mjölken. Blanda ihop övriga ingredienser. Låt jäsa i ca 30 minuter. Dela degen i 10-12 delar och kavla till ½ cm tjocka kakor