Slow-food-varianten av receptet är en gammal käpphäst i mitt kök och jag tog självklart med det i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
burrito bowl med svarta bönor, salsa och guacamole (vegan, glutenfritt). Under programmet utgår vi från boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker” och i den hittar du egentligen alla recept du behöver när du deltar i onlineprogrammet
Häll därefter på mjölken och sedan den rivna osten och maizenan. Ja givetvis kan ni redan ikväll eller i morgonkväll äta ett berg av nachos, köttfärs, ostsås och guacamole
Burrito bowl med svarta bönor, salsa och guacamole (vegan). Varje vecka lägger jag ut en veckomeny där jag länkar till särskilt utvalda recept utan gluten, mjölk och socker
Guacamole är alltid lika gott. Koka upp mjölken och vänd ned osten. 1 dl mjölk2-3 dl riven cheddar½ hackad röd chili½ tsk liquid smokelite saltGör så här. Vi mixade två avocade, 2 dl creme fraiche med en guacamolekryddmixpåse från Santa Maria
Avslutningsvis vill jag tipsa om "Olofs guacamole". Koka upp mjölk och buljongtärning. Tack Helena för tipset om makens guacamole som är den godaste jag nånsin har ätit och definitivt kommer äta fler gånger
Servera i hambugerbröd med guacamole, tomater, fetaost, rödlök och sallad. 1mjölk. 1guacamole. Rör ner rostad lök och ströbröd i mjölken, låt dra ca 5 min
Kanske något för ett fredagsmys, särskilt om barnen skriker ”Tacos” och du inte står ut med tanken på att än en gång kladda ner hela ansiktet med köttfärs och guacamole
Servera pajen med tex Nachocips/strips, tacosås, cocktailtomater, majs, isbergsallad och rädisor och varför inte lite hemmagjord Guacamole eller med lite böndipp