Guacamole – den gamla hederliga ”guckan” görs enkelt genom att mosa en mogen avokado, krydda upp smaken med pressad vitlök, chilli och citron eller limesaft
Servera med tortillabröd, sallad, svarta bönor gräddfil och guacamole. Smaka av med salt och mer chilipulver om smaken är för mesig, det ska vara ordentligt medsting i den
Smaka av med tabasco, ej för mycket denna ska inte vara stark i smaken utan bara ha lie sting. Blanda ihop allt till glazen och pensla med den på kycklingen under grillning tills kycklingen är klar
Resultatet blev en underbar, näringsrik pizza på algbotten, toppad med smält vegansk ost, färsch guacamole, färs gjord på nötter och krispiga grönsaker som gav kontrast och smakbrytningar
Grönsaker (gurka, tomat, avokado/guacamole) och parmesanchips eller ostchips på annan ost. Jag har valt mat med få ingredienser som är förhållandevis billig, mycket god och enkel att tillaga
sallad, tomat, rödlök, guacamole, kött + lite extra pepparrot) och ÄT. Med mack-buffé. Vilken fin kombo, mjukt och lent från avokadon, sötsyrligt från löken och ett bra sting från pepparrot
Till korgen med nachos ingår det små skålar med dels mer av samma tomatsalsa, dels en guacamole. Potatisstavarna är ganska tunna och bryts lätt av när jag försöker doppa dem i den tjocka guacamolen, men det är en petitess