Som tillbehör blev det en het mangosalsa, guacamole, gräddfil och riven ost. Köttbitarna marinerades ett par timmar i limesaft, apelsinsaft, lite soja och en kryddblandning som jag skakade ihop själv
Till salsan och guacamolen severades Anammas färs tillagad med Santa Marias starka kryddblandning. I alla fall, jag är ju lite envis och vill prompt ha egengjord salsa och guacamole till tacon, "annars kan det vara"
Jag gjorde en guacamole, vilket passar utmärkt till köttet. Jag gjorde då en egen kryddblandning och köttet lades först i salklake för att tillsist ugnsbakas länge i en egengjord bbq-sås
Avslutningsvis vill jag tipsa om "Olofs guacamole". Mal över rikligt med kryddblandningen och strö sedan över vita sesamfrön så att de täcker ytan ordentligt
Guacamole hade säkert också varit supergott att ha till, eller varför inte en vitlöksdressing. Tro nu för all del inte att det är någon avancerad uppgift att blanda sin egen tacokrydda, för det är lätt som en plätt, men känn för den delen ingen press på att du måste svänga ihop din egen kryddblandning - det funkar lika bra med en köpt påse tacomix
Servera med tortillabröd, salsa, guacamole och hackade grönsaker. Man kan variera sig ganska mycket när det gäller kryddblandningen, men paprikapulver, socker och salt bör vara med som bas
Naturligtvis med egna kryddblandningar och riktig, autentisk salsa och guacamole. För några år sedan spenderade jag 3 månader i USA precis efter att jag övergått till att äta helt glutenfritt