Guacamole, salsa, gräddfil, rödlök och lite skivade grönsaker är också ett måste. Han hade piffat till rätten med rökt paprikapulver, apelsin och honung förutom traditionellt spiskummin
Guacamole - recept. Apelsin och rädisor – sallad - recept. 2 apelsiner (fileade). 2 apelsiner (fileade). Så här i starten av säsongen känns det helt rätt
Servera med mjuka tortillabröd, guacamole och mangosalsa. När jag åkte och handlade var det en snäll farbror som erbjöd sig att byta blodapelsinen jag råkat ta mot en vanlig
På med lite Pico de Gallo och en fyllig guacamole. Kiras "carnitas"1 kg fläskkarrée (kassler på finska) 1 apelsin, saften 2 lime, saften 1/4 dl soja 2 tsk spiskummin 2 tsk korianderfrön 2 tsk paprikapulver 3 klyftor vitlök, hackade1 habanerochili (akta dig, väldigt starkt. ) 3 dl köttbuljong 2 dl cola salt Slå sönder korianderfröna och blanda tillsammans med de övriga (torra) kryddornaSkär köttet i stora kuber och massera in kryddblandningen och vitlöken, tillsätt salt Lägg köttet på ett fat och häll i saften av apelsin och lime, blanda i soja och chili Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar, eller övernatten i kylskåpet (som jag gjorde, men kom ihåg att ta ut köttet i god tid innan du steker det)Lägg ugnen på 170 grader och lägg en stekpanna på spisen och värm den tills rykande het Lägg i olja och bryn köttbitarna lite åt gången tills de fått rejält med färg Lägg köttbitarna i en ugnsformHäll till sist i marinaden, buljongen och colan i stekpannan, koka upp och skrapa av allt det goda som blivit kvar av köttetHäll såsen på köttet så att det täcker 3/4 av köttbitarna (om det inte gör det, kan du tillsätta lite vatten) Lägg ugnsformen i ugnen utan lock, låt sjuda i ca 3 h Vänd på köttbitarna med jämna mellanrum så de får jämt med färg När ca hälften av vätskan sugits upp av köttet (efter ca 3 h) kan du ta bort kött bitarna och låta dem svalna en aning Riv köttet med en gaffel till mindre "strån" och lägg det tillbaka i formen och in ugnen (vid detta skede hade jag silat vätskan så att jag fick bort överlopps habanero chili, det var nämligen starkt) tillsammans med den resterande vätskan (i ca 1 h)Köttet är klart när all vätska sugits upp, och när det fått en mörk fin färg, kom ihåg att röra om i köttet med jämna mellanrum, så färgen blir jämnNjut med tortillas eller tacos, salsa roja eller Pico de Gallo med guacamole eller utan. 1 apelsin
guacamolen. Tillsammans med en finhackad fruktsallad på nätmelon, kiwi, pink lady och apelsin, plus vaniljkeso, stillades mitt sötsug till den grad att jag kände mig tillräckligt nöjd för att sova
Som snacks innan gjorde jag en guacamole med hemgjorda tortillia-chips. Man brukar också använda “sur” apelsinjuice, från pomeranser eller Seville-apelsiner
Serveras på majs eller vetetortilia men förslagsvis guacamole och lime. Pressa över apelsinen och eventuellt en lime om du vill ha mer syra, tillsätt sojan och pressa en vitlök
Morotssoppa med apelsin, garam masala och naankrutonger, fisktacos med lime, mangosalsa och guacamole, hamburgare på högrevsfärs med ädelost, päron och bacon, Kyckling i röd pestosås