Grytbröd recept

Grytbröd, enkelt å så gott!

Grytbröd, enkelt å så gott!

Grytbröd1 brödLägg lergrytan i blöt i 1 timma. Det är alldeles magiskt och vackert på kyrkogården vid Alla Helgons helg
Knådfritt grytbröd

Knådfritt grytbröd

Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre
Grytbröd

Grytbröd

Grytbrödet bakades i gjutjärnsgryta och blev ett stort, saftigt och gott bröd med en hård och god skorpa
Grytbröd – som blir riktigt bra!

Grytbröd – som blir riktigt bra!

Det här receptet hittade jag i morgontidningen en helg, det kommer ursprungligen från The New York Times och fick då snabb spridning över världen
Grytbröd

Grytbröd

Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med 1 dl av vätskan. Tillsätt resten av vattnet, salt och rör om
Grytbröd

Grytbröd

Det blev Grytbröd. Grytbröd 1 bröd. Grytbröd 1 bröd 25 g jäst. En av de nyårsönskningar man kan ha (EJ nyårslöfte) kan ju vara att man ska baka mer bröd
Grytbröd

Grytbröd

Jag fick ett spännande brödrecept av vår nye rektor Anders. Vi testade det när vi var hos syrran i helgen
Grytbröd med valnötter

Grytbröd med valnötter

Att baka bröd i gjutjärnsgrytor, så kallade grytbröd är något som blivit allt mer populärt och är dessutom ett fantastisk sätt att baka bröd på
Marias grytbröd

Marias grytbröd

600 g vatten, kallt 15 g jäst 150 g grahamsmjöl 700 g vetemjöl special 2 tsk salt valfri olja, till grytan
Grytbröd med valnötter

Grytbröd med valnötter

Har länge vart nyfiken på detta med grytbröd. Det är ju en metod som är lite speciell där man värmer upp en, i mitt fall, gjutjärnsgryta i ugnen, för att sedan grädda degen i den