6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 700 g grytbitar av nöt
rostbiff. Servera med potatis, gelé och inlagd gurka, 700 g grytbitar t ex högrev. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
500 g rostbiff av lamm eller hjort. Skär köttet i lagom stora grytbitar och bryn det runt om i smör, häll ca 3 dl vatten och låt det puttra 5 minuter. 500 g rostbiff av lamm eller hjort
1 kg nötkött, jag valde rostbiff, annars brukar fransyska vara riktigt fint, alt. grytbitar2 burkar guinness eller annan stout, totalt 1 liter2 lagerblad2 msk torkad timjan2 stora morötter1 stor gul lök1/2 kålrot1/2 solo vitlök2 msk tomatpuré4 msk vetemjöl6 dl vatten1 köttbuljongtärningsalt & pepparskär köttet i små kuber och marinera med en av burkarna guinness, timjan och lagerblad över natten
För att den är så god, så snygg och för att långbaka vilt på låg temperatur är ett så bra sätt att ta hand om de detaljer som oftast går till färs eller grytbitar
500 g biff (rostbiff, fransyska, grytbitar) Inte för bra kött, kokar bara sönder. 500 g biff (rostbiff, fransyska, grytbitar) Inte för bra kött, kokar bara sönder
Putsa och skär köttet i lagoma grytbitar och blanda dem med soya. Blanda de sk tillbehören och servera dessa som en sallad ( kan uteslutas) 800 g nötkött av högrev el 600 g rostbiff (kan välja valfritt kött till grytan)
Bryn rostbiffen i smör i en stekpanna. 500 g grytbitar av rostbiff. Lägg över köttet i en gryta. Tillsätt vin, vatten, fond, tomatpuré, senap, pressad vitlök, ingefära, basilika, salt och peppar