Grytbitar rostbiff recept

Afrikansk gryta

Afrikansk gryta

Bryn grytbitarna i stekpanna, lite åt gången. rostbiff etc). 1 kg grytbitar av nöt (högrev. Flytta över till en större gryta
Grasak- Ärtsoppa från Balkan

Grasak- Ärtsoppa från Balkan

6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 700 g grytbitar av nöt
Festlig rostbiffsgryta

Festlig rostbiffsgryta

Bryn grytbitarna i smör (margarin) i stekpanna. 500 g grytbitar av rostbiff. Lägg över köttet i en gryta
Köttgryta med sting

Köttgryta med sting

rostbiff. Servera med potatis, gelé och inlagd gurka, 700 g grytbitar t ex högrev. Bryn köttet runt om med smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
Kryddig lammgryta med myntasås och härligt gult ris

Kryddig lammgryta med myntasås och härligt gult ris

500 g rostbiff av lamm eller hjort. Skär köttet i lagom stora grytbitar och bryn det runt om i smör, häll ca 3 dl vatten och låt det puttra 5 minuter. 500 g rostbiff av lamm eller hjort
Porterstek

Porterstek

Högrev är nog egentligen bättre till grytbitar men tycker nästan det blev godare så eftersom den blev mörare
beef & murphys fr. LEON

beef & murphys fr. LEON

1 kg nötkött, jag valde rostbiff, annars brukar fransyska vara riktigt fint, alt. grytbitar2 burkar guinness eller annan stout, totalt 1 liter2 lagerblad2 msk torkad timjan2 stora morötter1 stor gul lök1/2 kålrot1/2 solo vitlök2 msk tomatpuré4 msk vetemjöl6 dl vatten1 köttbuljongtärningsalt & pepparskär köttet i små kuber och marinera med en av burkarna guinness, timjan och lagerblad över natten
Sommargryta

Sommargryta

1 kg grytbitar eller hel rostbiff. 1 kg grytbitar. Print. Sommargryta. Personer. 8-10. De flesta grytor sköter sig själva på spisen
Dragen älg med pepparrot, äggula & saltgurka

Dragen älg med pepparrot, äggula & saltgurka

För att den är så god, så snygg och för att långbaka vilt på låg temperatur är ett så bra sätt att ta hand om de detaljer som oftast går till färs eller grytbitar
Karins enkla Rendang

Karins enkla Rendang

500 g biff (rostbiff, fransyska, grytbitar) Inte för bra kött, kokar bara sönder. 500 g biff (rostbiff, fransyska, grytbitar) Inte för bra kött, kokar bara sönder

Köttgryta med chorizo

Putsa och skär köttet i lagoma grytbitar och blanda dem med soya. Blanda de sk tillbehören och servera dessa som en sallad ( kan uteslutas) 800 g nötkött av högrev el 600 g rostbiff (kan välja valfritt kött till grytan)

Rostbiffgryta

Bryn rostbiffen i smör i en stekpanna. 500 g grytbitar av rostbiff. Lägg över köttet i en gryta. Tillsätt vin, vatten, fond, tomatpuré, senap, pressad vitlök, ingefära, basilika, salt och peppar

Marockansk Tagine

Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka gul lök och vitlök grovt. Bryn kött och löksorterna i olja i en gryta

Sofias franska gryta med syltlök

fransyska eller rostbiff. Skär köttet i grytbitar ca 2x2 cm. Bryn dem i omgångar. Salta och peppra och lägg över dem i en gryta

Portergryta

Bryn grytbitarna. 2 kg rostbiff. Tillsätt portern, vinbärssaften, sojan, buljongtärningarna, vatten och kryddorna