bogstek av vilt eller nöt, skivad (du kan även ha grytbitar). majsmjöl. 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Bryn kött, bacon och lök i smör, använd en ugnsfast kastrull med lock
500 g grytbitar av rådjur. 1 msk vetemjöl alternativt majsmjöl + lite vatten till redning. Bryn rådjusköttet i smör och häll över vatten så att det täcker, lägg kryddorna i en rund tesil (som endast används till kryddor, man får den aldrig riktigt fin igen), vilket underlättar att plocka bort kryddorna, och lägg ner bland köttet
gärna lite ekat)2st Lagerblad1msk Timjan1msk Maizena majsmjöl½st Citron i små bitarEn rejäl näve med persilja, ca ½dl finhackadGrönsaksgarnityr till grytan. Marinera grytbitarna minst i 12h, gärna över natten eller längre. När grytbitarna tagit fin färg tillsätter du rödvinet, låt reducera ca 1/3-del