Putsa köttet och skär det i grytbitar och lägg ovanpå grönsakerna. KÖTTGRYTA AVFRANSYSKA. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Smaka av med kalvfonden. högrev eller fransyska). Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Menyn för lördagen tänker vi inte avslöja än, vi gillar att överraska och vet att det kikas in här. ) Däremot kan vi tänka oss att avslöja vad vi kockade till förra gången vi plockade fram lergrytan (igen
Häll över den i en skål, riv ner lagerbladen och tillsätt resten av ingredienserna i marinaden. Smaka av och tillsätt citronsaften och lite mer kryddor om det behövs
6 portioner 700 g grytbitarav nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 700 g grytbitarav nöt
Det går minst lika bra att använda högrev eller andra grytbitarav valfri nöt. Oavsett vad man hittar på har man ofta varken tid eller lust att stå inne och laga mat till hela familjen
600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1marinad1,5 tsk kryddpepparkorn 6 hela nejlikor havssalt svartpeppar, nymald 4 klyftor vitlök, skalade 3 färska lagerblad 1 kanelstång 1 tsk torkad oregano 1,25 dl rödvin torrt grekiskt 4 msk rödvinsvinäger
Jag skar märgpipan i ganska små grytbitar, för jag tycker att det är trevligt med mindre köttbitar. Hösten är min absoluta favoritårstid både matmässigt, humörmässigt och vädermässigt