Grytbitar av fransyska recept

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Köttgryta av fransyska (Crock Pot)

Putsa köttet och skär det i grytbitar och lägg ovanpå grönsakerna. KÖTTGRYTA AVFRANSYSKA. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. Smaka av med ev salt och peppar
Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

Smaka av med kalvfonden. högrev eller fransyska). Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll av spadet från syltlöken. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. 1 kg grytbitar
Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Menyn för lördagen tänker vi inte avslöja än, vi gillar att överraska och vet att det kikas in här. ) Däremot kan vi tänka oss att avslöja vad vi kockade till förra gången vi plockade fram lergrytan (igen
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

Häll över den i en skål, riv ner lagerbladen och tillsätt resten av ingredienserna i marinaden. Smaka av och tillsätt citronsaften och lite mer kryddor om det behövs
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Putsa och skär köttet i fina och lagom stora grytbitar. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond. 300 g nötkött, t ex fransyska
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Häll av fettet och vispa ur stekpannan med vattnet till sky. 1 kg benfritt nötkött t ex fransyska eller grytbitar

Boeuf Bourguignon

En fantastisk gryta bestående av oxkött i rödvin med bacon,champinjoner och lök som är full av fantastiska smaker
Grasak- Ärtsoppa från Balkan

Grasak- Ärtsoppa från Balkan

6 portioner 700 g grytbitarav nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 700 g grytbitarav nöt
Världens bästa gulasch i Crock Pot

Världens bästa gulasch i Crock Pot

Det går minst lika bra att använda högrev eller andra grytbitarav valfri nöt. Oavsett vad man hittar på har man ofta varken tid eller lust att stå inne och laga mat till hela familjen
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Skär märgpipan i grytbitar. Här har "los moros" verkligen gjort ett avtryck men även romarna, fenicierna, vandalerna och andra nordeuropeiska folk
Biffgryta

Biffgryta

500 g grytbitarav nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska 2 st gula lökar 1. 1500 g grytbitarav nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska
Chili con carne

Chili con carne

grytbitarav högrev). Smaka av chili con carnen med chili som några droppar tabasco, salt och svartpeppar
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

600 g grytbitar putsade och skurna i 4 cm stora bitar (t ex högrev eller fransyska) 600 g fläskkarré, av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1marinad1,5 tsk kryddpepparkorn 6 hela nejlikor havssalt svartpeppar, nymald 4 klyftor vitlök, skalade 3 färska lagerblad 1 kanelstång 1 tsk torkad oregano 1,25 dl rödvin torrt grekiskt 4 msk rödvinsvinäger
Irländsk biffgryta

Irländsk biffgryta

Bryn lite av köttet i taget i en het stekpanna med smör så att de får en fin färg. Häll på hälften av ölen och blanda väl