Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag
Börja med att värma upp olivoljan i en rymlig gryta. 300 g färsk lax. 300 g fast vit fisk - gärna torskrygg eller havskatt. 300 g färsk lax. 300 g fast vit fisk - gärna torskrygg eller havskatt
Lägg upp grytan i djupa tallrikar som fodrats med en näve bladspenat. 2 –3 torskryggsfiléer. 12 bitar fryst laxfilé, tinad. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
Blanda samman grädde, senap, crème fraiche, vatten och äppelsaften i en gryta. Äpplen och fisk har vi parat samman någon gång tidigare, dels en ljummen äppelsallad med ägg till torsk och i en varm äppelsallad med lök till sill, så att ha det överblivna äpplet i gratängen var vi ganska säkra på skulle funka
Det går ju att göra den vardaglig, med ett paket fryst torsk eller liknande, och det går att lyxa till den i all oändlighet, genom att välja flera olika färska fiskar och även skaldjur