Kaninen kan gå länge så att köttet blir sönderfallande mört och vinet reduceras till en kraftig sky. Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen
Smält smöret i en stor gryta. Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vittvin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vittvin och timjan. Vilket fick mig tillbaka till när jag var liten och serverades köttgryta med gelé
Bryn karrén i olivolja i en gryta tills den fått fin färg. Ös köttet regelbundet med skyn. Lyft upp köttet och dela det i mindre bitar med hjälp av två gafflar och häll över skyn som bildats i formen
Rulla ut kycklinglårfiléerna och putsa köttet, rulla sedan ihop dem igen. Jag hade tänkt göra en tonfisksallad med bulgur men eftersom Mannen är lite skruttig (förkylning på gång) så kändes det mer humant att bjuda på en varm gryta med hans favoritprotein kyckling i stället för en kall tonfisksallad
Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Tillsätt sedan tomatpuré, konjak, rött vin, köttfond och vispgrädde. Smält smör och rapsolja i en stekgryta och bryn köttet på hög värme så dom får fin färg, tillsätt löken och kör ytterligare någon minut
Då behåller det magra köttet mer saftighet, än om det får koka länge i en gryta. Jag har hittat flera slakteributiker i Ayia Napa och så finns förstås manuella köttdiskar i alla varuhus