Ta upp korvarna och bryn köttet i fettet. Bryn korven i en tjockbottnad gryta. Skär 500 gram fläskfilé och 2 kryddstarka korvar i skivor. Tillsätt 1 dl syltlök, 1 dl svarta urkärnade oliver, 1/2 dl hackad ättikgurka och 2 st strimlade röda paprikor. Slå på 4 dl köttbuljong och 2 dl matlagningsgrädde, koka i ca 10 min. 2 kryddstarka korvar i skivor. 1 dl svarta urkärnade oliver. 4 dl köttbuljong
Lägg ner köttet och korven i grytan. När de har fått fin färg lägger du korvslantarna i en skål och bryner sedan köttet i omgångar i fettet från korven
Bryn köttskivorna i fettet från korven, krydda med salt, peppar och mejram. Tillsätt vitlök, grädde, buljong, crème fraiche, syltlök, cornichons, oliver, sambal och rör om
Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner oliver, syltlök och crème fraiche i grytan och krydda med salt och peppar
Fräs köttet, pudra över mjölet och häll sedan i resten av ingredienserna. Skiva korven. Kreolsk gryta. Kreolsk gryta, 6 pers. 1 kg fläskfilé (eller kotlett)3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)200 g syltlök + 1 dl av spadet200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)1 strimlad röd paprika1 dl cornichons, delade på hälften5 dl grädde1 msk vetemjöl. 200 g oliver. 1 strimlad röd paprika
Skär korven i bitar/skivor, och tillsätt till köttet. Salt och peppra på köttet. Skär paprikan i bitar. Igår blev det en traditionell mustig gryta som kvällen till ära serverades med färsk tagliatell
Vänd köttskivorna i mjöl, salta och svartpeppra. Dela paprikan på längden, skiva sedan i mindre bitar. I originalreceptet ska även oliver ingå men se det gillar ingen av oss i familjen så det är struket
Skiva korven och paprikan, stek och lägg tillsammans med köttet. Kanske förbereds det köttbullar, revbensspjäll, rödkålssallad, Rocky Road, julostkaka, kanel- och honungsbakade vinteräpplen etc
Håll ner kött, korv och paprika i grytbasen. Den söta paprikan är både snygg och god i. Vad jag gillar med den här grytan är den pikanta smakbrytningen mellan brynt fläskfilé, het choritzo, pikanta syltlökar, cornichoner och oliver