Linser gillar vi av flera orsaker, dels kostar dom inte många kronor, dom kräver inget större husrum, i grytan går det snabbt och användningsområdena är många, man kan baka linskakor, forma linsbiffar eller vegetarisk köttfärslimpa, eller laga till den indiska linsgrytan Daal
Den är en härligt mustig gryta med goda smaker av rotfrukter och tomat. Jag ska inte ha en utläggning om livet, men jag tänkte dela med mig av ett recept som jag hade tänkt tipsa om för sisådär fyra år sedan
Häll i créme fraiche med curry och rör om väll i grytan. Låt gästerna göra sin egna soppa, lägg pasta, babyspenat och morötter var för sig så kan alla lägga hur mycket man själv vill ha i sin soppa
Häll tillbaks i grytan ge ett uppkok och smaka av med citron och eventuellt mer kryddor. Kikärtor kan man göra många fina godsaker med, förra veckan tipsade vi om goda falafel med brysselkålssallad och idag fortsätter vi på inslaget kikärtsspår och bjuder på kikärtssoppa
Hetta upp lite olivolja i en gryta, stek lök och vitlök mjukt. Detta är en soppa förkallavinterdagar när snön knarrar under skorna och det svider om kinderna
För att få en riktigt god kalops är det bäst att göra en stor sats och frysa in också när man ändå håller på, smaken blir så mycket bättre med storkok när det är långkok som gäller