Vi slängde i lite grönsaker i grytan också, plus grädde men det gör man ju som man vill. Under dessa fem minuter vevade jag ihop en vitlökssås samt hackade lite broccoli, purjo och körsbärstomtater som tillsammans med lite balsamico fick agera sallad
Ringla över lite Crema di balsamico. Ingredienser (2 personer)100 gr blandad sallad (går bra med påse)75 gr Saint agur, gärna på lösvikt5 valnötter5 pecannötter1/2 avocado1 tärnad färsk mango (går bra med fryst också)8 cocktailtomater delade i 4 bitar4 skivor prosciuttoCrema di balsamicoGör så här1
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Blanda sedan ihop creme fraiche, tomatpure, philadelphiaost, grädde, fond, honung, soya och balsamico i en bunke och häll sedan över såsen på köttet i pannan
Häll i buljong, tomatpuré, soja och balsamicovinäger. Den här gången har jag använt fläskfilé i stället för fläskytterfilé och då behöver inte grytan puttra lika länge
Finjustera smakerna med salt, nymald svartpeppar, salt och kanske några droppar balsamico. Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek
Håll varmt under lock i grytan. Häll på balsamico och låt fräsa, därefter vin och kalvfond. 6 timmar (utan ansträngning)1/2 kg oxkind eller mer1 msk smör1/2 flaska rött vin1/2 liter kalvfond (hemkokt, jag har i frysen)timjankvistar1 lagerblad1 morot1 gul lök1 bit rotselleri4 vitpepparkorn2 msk balsamicosvartpeppar1 tsk arrowrotTjocka bladpersiljekvistar1 fänkålsstånd1/2 rotselleri1 dl grädde, 1 dl vatten1 lime1 dl smetanavitpeppar från kvarnGör så här. 2 msk balsamicosvartpeppar
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Bjud grytan med bröd och rucola. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklinggryta /Köket-redaktionen