Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli. Lägg i gryta. Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare
Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Rör ut majsstärkelsen i vattnet (lika delar vatten som majsstärkelse) och rör ner i den sjudande grytan
En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. Ja, just en sån gryta tänkte sig Najni den där kulna oktoberdagen då höstvindarna ven och människorna på gatorna hade något plågat i blicken där de hukade under sina paraplyer
Skulle du har svårt att hitta det i affären går det att byta ut mot högrev eller ytterlårav ox. Bryn köttet runt om, salta och lägg ner i grytan tillsammans med resten av ingredienserna utom kokosgrädden
högrev, ytterlår el. Det blev en riktigt god och mustig gryta med massa tillbehör. Jag lät mig inspireras av Afrika och Mellanöstern med alla deras goda kryddor som vi ofta förknippar med julen
Nu använde jag ytterlårav nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak. Vid servering så lägger du i köttet igen, kokar upp samt smakar av med salt och peppar
Smält matfettet på medelvärme i en stor stekgryta. Skumma av allt synligt fett från stekskyn. Gnid in köttet med salt och peppar och bryn det runt om i grytan
Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak. Vid servering så lägger du i köttet igen, kokar upp samt smakar av med salt och peppar