Använd en god buljong, lite grönsaker och lök som täcker halva steken i en gryta. En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
KÖTTGRYTAAVFRANSYSKA. Köttgryta är ju aldrig fel och här kokade jag en härlig köttgryta på fransyska och serverade den med blomkålsmos smaksatt med pepparrot, jättegott
En liten fransyskaav dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här. Förbered en ugnsfast form genom att smöra den, lägga ner en morot skuren i stavar, en gul lök klyfta, två halverade vitlöksklyftor och lite oregano
Smaka av med kalvfonden. högrev eller fransyska). Lägg i en gryta. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Lägg grönsakerna i grytan. Servera grytan överströdd med hackad persilja och. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött avfransyska eller bringa
Häll av spadet från syltlöken. Igår åkte gjutjärnsgrytan fram för första gången på mycket länge. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustig gryta till middag
Smaka av med salt och peppar och red av med lite grädde om du vill. För någon månad sedan när vi var i Karlskrona fick jag med mig lite burgundisk gryta hem som min kära mor hade gjort, underbart god
Hösten är min absoluta favoritårstid både matmässigt, humörmässigt och vädermässigt. Det är en himla massa kryddor i grytan så det behövdes två shotglas för att få plats med allt