Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Här puttrar älggrytan med lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice
Smaka av om köttet är mört, annars får grytan puttra vidare ett tag till. Viltgryta 4 port. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur. Viltgryta 4 port. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur
Bryn kalven runt om och lägg ner allt i grytan. Goda stekar av lamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter
I vanliga fall när jag gör viltskavsgryta brukar jag använda renskav, eller viltskav, men förra veckan tog jag och gjorde en gryta på fjällskav, skillnaden var att köttet var lätt rökt och gav en lätt rökig smak på grytan
Jag vet inte om det var för att skona mig från "älgmord" eller om det bara var ödets vilja och en ren tur som gjorde att jag inte kunde höra ett enda skott den här dagen, men likaväl så åt vi ändå den bästa och smakfullaste älggryta någonsin
Stek köttet i en stor gryta och låt skinkan, löken, vitlöken och chilin steka med på slutet. Smaka av grytan med salt och eventuellt cayennepepparn om du vill ha mer styrka
älg, ren, rådjur, hjort. Lägg över det i en gryta. Fräs upp dem i lite fett och lägg dem sedan i grytan. Skär köttet i tärningar och bryn det i fett, lite i taget
Lägg över bullarna i en gryta. ren eller rådjur. Vispa ur stekpannan med 1 dl vatten och häll det i grytan tillsammans med 2 dl grädde och buljongtärningen. 400 g viltfärs älg