Koka grynen enligt förpackningen och låt svalna. Vi firade Jacobs födelsedag och jag gjorde 3 olika sorters pajer och till dem gjorde jag en matig sallad med 5 olika sorters gryner. 250 g 5 gryner (En blandning av emmervete, korn, kamut, råris och fullkornshavre). 250 g 5 gryner (En blandning av emmervete, korn, kamut, råris och fullkornshavre)
Rör ihop pestodressingen och häll över grynerna i kastrullen. Häll grynblandningen på ett stort fat. Bryt mozzarellan i mindre stycken och placera ut bland grynerna
Koka 5 gryner enligt förpackningen. Blanda försiktigt 5 gryner, avokado, nektariner, morot och salladslök på ett stort fat. Rotfruktsallad med 5 gryner
Det blev en fantastisk korvsallad med gryn och grönare korv. Inspirationen till själva basen kom från den pressträff jag var på med Zeta där David och Luise från Green Kitchen Stories hade komponerat huvudrätten som var en Färgstark sallad på fem gryner
De små grynen suger åt sig rejält. Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater