Pizzadeg. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips. Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare
14 skivor gruyereost. 600-800 g viltkött bogstek, bringa, ytterlår Eventuellt kan du byta ut ca 120 g mot av köttet nöttalg, dvs fettet från nöt (kan beställas I köttdisken)
Skär bort blasten från blomkålen och skär den i klyftor. Vänd klyftorna i olivolja och salt. Ugnsbaka blomkålen på 220 grader ca 20 minuter tills fin tills den har en fin rostad färg och är mjuk med ett lätt tuggmotstånd
I bland behöver man inte göra så mycket för att göra en människa glad i flera dagar. I går åkte vi till min 91-åriga morfar som jag träffar alldeles för sällan eftersom han bor en bit i från mig
Croque Madame är makan till Croque Monsieur, varm ost- och skinkmacka, med stekt ägg ovanpå. Riktigt mättande med mycket energi och snabbt lagat till lunch eller mellis
2 kg gul lök, skivad 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja, till stekning smör, till stekning 1 l kycklingbuljong 3 dl torrt vitt vin 3-4 lagerblad färsk timjan vitvinsvinäger, några droppar salt svartpeppar
Crocque Madame är makan till Crocque Monsieur, varm ost- och skinkmacka, med stekt ägg ovanpå. Riktigt mättande med mycket energi och snabbt lagat till lunch eller kvällsmål
100 g riven Gruyereost. Blanda vitt vin, grönsaker och kryddor i en skål. Låt stå 15 minuter. Koka upp tillsammans med lagom med vatten i en stor kastrull och stoppa ner humrarna en och en
Ingredienser (till ca 2 personer)-4-6 stora fasta potatisar (jag använde Asterix)- 1 gul lök- 1 paket bacon (140 gr)- 1/2 dl gruyereost (eller annan smakrik ost)- Smör att steka i- Salt och pepparHur gör man. 1/2 dl gruyereost