Värm mjölken fingervarm, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumna degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Våfflor. Alla älskar väl våfflor. Speciellt insnöade sportlovs-barn skulle jag tro. Jag var iväg tidigare idag på förmiddagen till norra Öland och hade lovat barnen att vi skulle grädda våfflor när jag kom hem
Jag har bakat efter det här grundreceptet många (många. Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Utrustning. 2 st (ca20,5x5,5 cm) runda sockerkaksformer. Värm ugnen till 175°C med galler i mitten. Smöra formarna, klä sedan botten i varje form med en rund utklippt bakplåtspappers bit
Grundreceptet på currysåsen är hämtat från Kokaihop. M har flera gånger berättat att han älskar currysåsen han ätit på förskolan tidigare så igår bestämde jag mig för att prova på att göra egen currysås och det för allra första gången
Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Själva grundreceptet kan varieras genom att t. Jag älskar att göra risotto. Att stå vid spisen och fylla på buljongen i sakta mak och låta tankarna flyta omkring