Grundrecept recept

Tårtbotten, grundrecept

Tårtbotten, grundrecept

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl
Pizzasallad, grundrecept.

Pizzasallad, grundrecept.

Skiva vitkålen tunt. Enklast är att använda en hushållsberedare. Om det inte finns går det bra med en vass kniv eller en osthyvel
Ratatouille, grundrecept

Ratatouille, grundrecept

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Grundrecept sockerkaka

Grundrecept sockerkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och häll det i mjölken. Vispa ägg och strösocker luftigt
Kålpudding (grundrecept)

Kålpudding (grundrecept)

Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner
Piroger grundrecept pirogdeg

Piroger grundrecept pirogdeg

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader
Fudge grundrecept

Fudge grundrecept

Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Scones, grundrecept

Scones, grundrecept

Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar
Chiapudding grundrecept

Chiapudding grundrecept

ChiapuddingGrundreceptChiapudding är enkelt att tillaga, smakar gott både som efterrätt och som mellanmål och är dessutom mycket nyttigt
Grundrecept Våffelsmet

Grundrecept Våffelsmet

Ingredienser Portioner. 4 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Grundrecept Muffins

Grundrecept Muffins

Provade det här Grundreceptet på muffins som jag hittade på någon hemsida. De går göra precis som det står på receptet, men det går även kombinera på lite olika sätt beroende på vilken smak man vill ha
Risotto, grundrecept

Risotto, grundrecept

1 l kycklingbuljong. 12 schalottenlökar, finhackade. 11 dl Zeta olivolja. 13 dl Zeta Casa Di Luca Arborioris eller Camaroliris
Grundrecept pirogdeg

Grundrecept pirogdeg

Blanda vatten och salt i en skål. Smula i jästen och rör så den löser sig. Rör ner 4 dl vetemjöl och låt jäsa till dubbel storlek (knappt 30 min)
Pannkakor, grundrecept

Pannkakor, grundrecept

Pannkakssmet. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Cupcakes, grundrecept

Cupcakes, grundrecept

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl. Häll i crème fraiche och smält smör
Kladdkaka grundrecept

Kladdkaka grundrecept

Sätt ugnen på 150°. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan