Lägg över dem i en gryta och häll på vatten så det täcker plus lite till. Se till att grytan är tillräckligt stor och att du har tillräckligt med vatten för kikärtorna kommer att svälla när de kokar
2 dl vetegluten. 10,5 dl vetemjöl. 12 msk ljus japansk soja. 10,5 buljongtärning. 12 dl vatten. 12 liter vatten med 1 grönsaksbuljongtärning att koka i
Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i ca 2 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet
Lägg alla skal, grönsaker och örtkvistar i grytan. Skala, dela och smörrosta purjo, rötter och fänkål på näst högsta värme med delad chili i stor gryta cirka 10 minuter
Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i ca 2 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet
Grundrecept. Marockansk gryta kan varieras i oändlighet. Men man kan lika väl göra den i en stekgryta eller i en ugnslergryta, då blir den allra mest likt den ursprungliga varianten i Marocko
Så man kan säga att denna rätt är två rätter i ett grundrecept. Bryn kasslern i het gryta, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med ca 5 minuter utan att ta färg
Mitt grundrecept hittar du nedan. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang