Grundrecept gryta recept

Grundrecept gryta

Grundrecept gryta

Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en gryta. Låt grytan koka under lock ca 1 tim. Skär köttet i bitar ca 3x3 cm
Blandsaft grundrecept

Blandsaft grundrecept

Mosa bären mot grytans kant med en slev.  Mät saften och häll tillbaka den i en rengjord gryta med socker
Grundrecept för ny kräftlag

Grundrecept för ny kräftlag

Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta. 1. Koka upp. Låt sjuda i 10 minuter
Seitan grundrecept

Seitan grundrecept

2 dl vetegluten. 10,5 dl vetemjöl. 12 msk ljus japansk soja. 10,5 buljongtärning. 12 dl vatten. 12 liter vatten med 1 grönsaksbuljongtärning att koka i

Grundrecept pizza

Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i ca 2 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet

Grundrecept för ny kräftlag

Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta. 1. Koka upp. Låt sjuda i 10 minuter
Räkfond grundrecept

Räkfond grundrecept

Lägg alla skal, grönsaker och örtkvistar i grytan. Skala, dela och smörrosta purjo, rötter och fänkål på näst högsta värme med delad chili i stor gryta cirka 10 minuter
Grundrecept pizza

Grundrecept pizza

Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Startdeg. Lös jästen i 1/4 dl av vattnet och blanda i ca 2 msk mjöl och rör ihop till en jämn smet
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

Grundrecept. Marockansk gryta kan varieras i oändlighet. Men man kan lika väl göra den i en stekgryta eller i en ugnslergryta, då blir den allra mest likt den ursprungliga varianten i Marocko
Paella – grundrecept

Paella – grundrecept

Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. 1 gul lök. 12 vitlöksklyftor. 11 msk Arla® Svenskt Smör till stekning
Kalops – grundrecept

Kalops – grundrecept

Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten
Monikas kasslergryta med paprika, chili och purjolök

Monikas kasslergryta med paprika, chili och purjolök

Så man kan säga att denna rätt är två rätter i ett grundrecept. Bryn kasslern i het gryta, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med ca 5 minuter utan att ta färg
Friterad kyckling med sötsursås

Friterad kyckling med sötsursås

Mitt grundrecept hittar du nedan. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang