Grovt lingonbröd recept

Grovt lingonbröd

Grovt lingonbröd

Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar. Rör ner det mesta av mjölet i den svällda blandningen
Grovt lingonbröd

Grovt lingonbröd

5 dl grovt rågmjöl. Blanda samman mjölsorterna, havrekli, linfrön, solroskärnor, bikarbonat, salt och lingon, i en stor bunke
Lingonbröd med rågmjöl

Lingonbröd med rågmjöl

4 dl grovt rågmjöl. Rör ut jästen i den kalla mjölken i degbunken till köksmaskinen. Tillsätt sirap, salt, lingon, fänkål, olja och rågmjöl och arbeta i maskinen
Julens lingonbröd

Julens lingonbröd

Blanda i resten av degspadet och tillsätt farinsocker, salt, linfrö, stötta brödkryddor, grovt rågmjöl, vetemjöl och det mesta av rågsikten
Mandel-och lingonbröd

Mandel-och lingonbröd

Hacka cirka 100 gram mandel grovt och blanda ihop alla ingredienser tillsammans med lingon (mycket). Jätte gott bröd som serverades nybakt till söndagens långkok
Lingonbröd

Lingonbröd

Dags för brödbak idag. Igår kväll skållade jag lite gryn och förberedde baket som nu är klart. Tre rejäla grova limpor som går jättebra att frysa
Lingonbröd

Lingonbröd

Mixa alla frön till ett grovt mjöl och tillsätt övriga torra ingredienser. Lingonbröd 1 limpa. Ett saftigt gluten- och nötfritt bröd med massor av nyttiga frön
Winnies snabba lingonbröd

Winnies snabba lingonbröd

3 ½ dl grovt rågmjöl. Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång bakform, ca 1 ½ liter. Blanda samman alla ingredienserna och häll i formen
Rödbets- och havresallad

Rödbets- och havresallad

2 skivor lite grövre bröd, tex lingonbröd, kavring. Vi försöker äta mer vegetariskt, vilket är lite knepigt med familjens allergier
Grovt Lingonbröd

Grovt Lingonbröd

Recept på Lingonbröd finns sedan tidigare publicerat på bloggen. )GrovtLingonbröd3,5 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl1,5 tsk bikarbonat1/2 tsk salt1/2 dl linfrön1/2 dl solrosfrön1/4 dl rågkross3/4 dl ljus sirap3/4 dl lingonsylt3,5 dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en skål
Grovt lingonbröd

Grovt lingonbröd

Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner sylt, sirap och filmjölk (eller yoghurt). Lägg degen i en brödform klädd med bakplåtspapper
Lingonbröd och rårört

Lingonbröd och rårört

Små dekorerade lingonbröd. 180 gram grovt rågmjöl (eko). 100 gram grovt rågmjöl. 180 gram grovt rågmjöl (eko). 100 gram grovt rågmjöl
Lingonbröd

Lingonbröd

Detta blir 2 limpor eller 1 stort bröd5 dl vatten eller mjölk jag tog hälften av var50 gr jäst2 msk sirap25 gr smör smält2 msk matolja1 tsk salt1,5 dl lingon5 torkade aprikoser finhackade0,5dl linfrön2 dl grovt rågmjöl3 dl lantbrödsmjöloch resten vetemjöl ca 6dl (gärna vetemjöl special). 2 dl grovt rågmjöl