Grovt långpannebröd recept

Grovt långpannebröd

Grovt långpannebröd

3 dl grovt rågmjöl. 1 dl (50 g) grovt hackade hasselnötter el solrosfrön. Ugn 200º. Häll alla ingredienser utom jäst och vatten i köksmaskinens skål
Grovt långpannebröd

Grovt långpannebröd

13 dl grovt rågmjöl. 11 dl (50 g) grovt hackade hasselnötter el solrosfrön. 18 dl vetemjöl 3 dl grovt rågmjöl 3 dl fint rågmjöl 1 dl (50 g) grovt hackade hasselnötter el solrosfrön 1/2 dl olivolja 2 msk brödsirap 2 tsk salt 2-3 tsk malen anis 50 g jäst för söta degar 7 dl vatten Garnering 1-2 msk medelhavssalt eller grovsaltUgn 200º
Långpannebröd med Havregryn

Långpannebröd med Havregryn

2 dl grovt rågmjöl. Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen
långpannebröd

långpannebröd

Här ett grovt, men ändå väldigt saftigt, bröd gjord i långpanna. Långpannebröd med vetekli. Långpannebröd med vetekli
Lillsyrrans långpannebröd

Lillsyrrans långpannebröd

3 dl grovt rågmjöl. 3 dl grovt rågmjöl.  6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
Långpannebröd med kesella

Långpannebröd med kesella

Pensla med vatten och strö grovt rågmjöl på ytan. 3 dl grovt rågmjöl. Häll rågmjöl och det mesta av vetemjölet i matberedarens skål
Rågbröd i långpanna

Rågbröd i långpanna

Det här blir ett gott och saftigt bröd som innehåller lite grovt rågmjöl och linfrön och brödet passar utmärkt med en skiva ost
Soppa och brödbak

Soppa och brödbak

Kanske är det likadant för flera av er andra och då kan det ju kanske vara fint med ett tips på både en lättlagad soppa och ett smidigt långpannebröd som inte behöver någon jäsningstid alls

Skuldfri.....

Långpannebröd med saffran. långpannebröd med saffran,. Skuldfri. Har idag betalt livets sista studielånsavi
Grovt långpannebröd lchf

Grovt långpannebröd lchf

Helt ok bröd men blev lite torrt tycker jag trots att jag för ovanlighetens skull följde receptet, tror min variant med fiberhusk, yoghurt och skippa fettet är bättre för min smak
Långpannebröd med dinkel och havrekli

Långpannebröd med dinkel och havrekli

Jag gillar detta långpannebröd som kommer från tidningen Matmagasinet. Långpannebröd med dinkel och havrekli24 bitar1 pkt jäst8 dl fingervarmt vatten300 g havrekli2 tsk salt5 dl fullkornsdinkelmjöl2 dl grovt rågmjöl5 dl ljust dinkelmjölEv ägg och pumpafrön till dekorationSmula jästen och häll på vattnet

Mer långpannebröd

Tillsätt grovt rågmöl och låt gå någon minut med elvispens degkrokar. Nyligen postade jag här ett sedan länge skrivet inlägg om långpannebröd och blev så inspirerad av mig själv att jag var tvungen att testa igen