grovt rågmjöl. Det gör du genom att blanda 2 dl ljummet vatten (uppvärmt, ej ljummet från kranen) och 2 dl ekologiskt grovt rågmjöl i en glasburk med plastfolie över och låt stå över natten. Dag 2 häller du på 1 dl ljummet vatten & 1 dl grovt rågmjöl och rör om och på med plastfoliet igen. Om du inte ska använda den direkt så placera den i en glasskål med lock i kylskåpet och mata den ca 1 gång i veckan med lika delar vatten och lika delar grovt rågmjöl. 125 g grovt rågmjöl. 1 dl grovt rågmjöl. 125 g grovt rågmjöl
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Brödet är utmärkt frukostbröd och det mättar länge. Det går lätt att anpassa som man vill ha det, det är inte mycket jobb att göra och det blir ett rejält grovt osötat lite syrligt bröd som man står sig på fram till lunch utan problem
Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Det har blivit som en rutin nu att baka frukostbröd på helgen men jag måste skärpa mig och dutta i lite grövre mjöl, nötter och "kvitterfrön" men jag råkar ju älska det här brödet utan nyttigheter också
Gillar du ett grovt saftigt och fruktigt rågbröd är det detta recept du ska satsa på. Ett utmärkt frukostbröd med lite gott pålägg på och du har en god start på dagen
På julaftonen fick jag ett ryck och gjorde den här goda fikonmarmeladen med grovt hackad mandel i. Gärna tillsammans med några goda ostar och kex eller på ett nybakat frukostbröd
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…