Grovt frön recept

Glutenfria grova frallor med frön

Glutenfria grova frallor med frön

Sesamfrön till garnering. Strö över sesamfrön. Sesamfrön till garnering. Glutenfria grova frallor med frön (10 st). 1/2 dl linfrön. 1/2 dl linfrön
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

Lägg degen, som är ganska kladdig i två smorda avlånga bakformar, jag strödde även lite pumpafrön i botten på bakformarna
Grovt surdegsbröd med mängder av russin och frön

Grovt surdegsbröd med mängder av russin och frön

Surdegen från gårdagen2 dl vetemjöl, helst special2,5 dl grovt rågmjöl5,5 dl fint rågmjöl1,5 dl solrosfrön1,4 dl russin2,5 tsk salt2 dl filmjölk1 dl ljummet vattenAtt göra. 2,5 dl grovt rågmjöl. 1,5 dl solrosfrön
Grova frallor med frön

Grova frallor med frön

2 l Grovt mjöl, kanske mörkt lantbrödsmjöl, grovt rågmjöl, kornmjöl, fullkornsvetemjöl eller annat mörkt och grovt mjöl. 2 l Grovt mjöl
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Den innehåller massa frön som gör susen för magen. Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen
Grovt, glutenfritt nöt- och fruktbröd med berberis, dadlar, mandel, pistaschnötter och durramjöl

Grovt, glutenfritt nöt- och fruktbröd med berberis, dadlar, mandel, pistaschnötter och durramjöl

Lös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt olja, sirap, nyponpulver, frön, bär och nötter. 50 g färsk jäst5 dl knappt ljummet vatten, ca 34 - 35 grader½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja½ dl mörk råsirap - vanlig mörk sirap går också bra2 msk nyponpulver - malt av hela nyponet (köper jag på Bravara eller Immun)1 dl solrosfrön1 dl pumpafrön1 dl torkade berberis1 dl gula russin8 färska, urkärnade och finskurna dadlar1 dl grovhackade, naturella pistaschnötter1 dl oskalad, grovhackad mandel5 dl mörkt bovetemjöl3 dl durramjöl2 dl rårismjöl2 msk husk/malda psylliumskal1½ tsk saltBilder på en del av ingredienserna hittar du här
Grovt bröd

Grovt bröd

4 dl grovt rågmjöl. Grovt bröd är perfekt vid en innetemperatur av 98 grader. 4 dl grovt rågmjöl. 2 formbröd
Grovt LCHF Nötbröd

Grovt LCHF Nötbröd

Man kan använda de nötter och frön som man gillar, jag valde mina favoriter och just de rostade hasselnötterna, valnötterna och solrosfröna skapade den goda mörka mustiga smaken och färgen
Grova fröfrallor

Grova fröfrallor

Ett grovt och mättande kuvertbröd, fyllt med smaskiga fröer. Blanda sedan ner valfria frön, i originalreceptet är det 0,5 dl linfrön, 0,5 dl sesamfrön och 0,5 dl solrosfrön. 0,5 dl linfrön. 0,5 dl sesamfrön. 0,5 dl solrosfrön
Grovt filmjölksbröd med nötter

Grovt filmjölksbröd med nötter

3 dl grovt rågmjöl. 2 dl blandade frön, till exempel solrosfrön och pumpakärnor. 3 tsk anisfrön, malda i mortel
Grova havrebaguetter!

Grova havrebaguetter!

Jag ville ha lite grövre baguetter så jag blandade i lite grovt rågmjöl också och det blev alla tiders
Grovt bröd med surdeg

Grovt bröd med surdeg

Blanda kross, frön, kärnor och vatten i en kastrull. 1 dl solrosfrön. Koka upp och ställ åt sidan tills blandningen svalnat till ca 35º
Grovt formbröd

Grovt formbröd

eller frön. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter eller frön. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter
Glutenfritt grovt blåbärsbröd

Glutenfritt grovt blåbärsbröd

Jag bakar och jag bakar, och försöker variera mjölsorter, frukt, frön, nötter och allehanda pulver så att jag ska få i mig en så innehållsrik mix som möjligt
Grova frullebulle

Grova frullebulle

Koka vatten och häll över frön och havregryn och salt, låt svälla och blir "grötig". ½ dl solrosfrön. Värm ugnen på 200 gr