Grovt formbröd recept

Grova formbröd

Grova formbröd

8 dl grovt rågmjöl. Värm mjölk och sirap till 37°. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt degspadet och rör tills jästen lösts upp
Grovt formbröd

Grovt formbröd

2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter eller frön. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl grovt hackade nötter. Detta är verkligen ett super gott bröd och dessutom jättelätt att göra
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl)  dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Grovt glutenfritt formbröd - en orgie i nyttigheter

Grovt glutenfritt formbröd - en orgie i nyttigheter

Det här glutenfria, grova formbrödet är nog det maffigaste bröd jag någonsin bakat. Ja, det är faktiskt en ren och skär orgie i nyttigheter, och jag har knökat i alla möjliga godsaker som är bra för hälsan och välbefinnandet
Grovt formbröd utan gluten

Grovt formbröd utan gluten

Grovtformbröd. Jag köpte boken "Lugn mage med gott bröd" med recept anpassade till FODMAP. Jag har en krånglig mage (IBS) och har genom åren försökt spåra vad jag mår dåligt av och det har inte varit enkelt att se ett mönster
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Smula jäst i en bunke och rör ut med det ljumma degspadet av 5 dl vatten och olja. Tillsätt 1 msk Fiberhusk och låt det stå och svälla i 10 minuter
Grovt bröd

Grovt bröd

2 formbröd. 4 dl grovt rågmjöl. Grovt bröd är perfekt vid en innetemperatur av 98 grader. 2 formbröd. 4 dl grovt rågmjöl
Glutenfritt formbröd med potatis

Glutenfritt formbröd med potatis

Riv potatisen grovt på rivjärn och hacka solrosfröna. Värm vatten och olja till 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma degspadet
Formbröd (glutenfritt)

Formbröd (glutenfritt)

Hacka solroskärnorna grovt. Värm vatten och olja till 37º. Smörj en avlång form som rymmer 1 1/2 l. Täck ev botten med bakplåtspapper
Formbröd (glutenfritt)

Formbröd (glutenfritt)

Hacka solroskärnorna grovt. Värm vatten och olja till 37º. Smörj en avlång form som rymmer 1 1/2 l. Täck ev botten med bakplåtspapper