Grova recept

11 Spara
Tabbouleh

Tabbouleh

Toppa med granatäpplekärnor. Stek sojaspetten i en grillpanna med smör tills de fått en fin grillyta. Servera allt tillsammans med ett gott bröd
6 Spara
Grova kex-kakor

Grova kex-kakor

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret,. Blanda gryn,valnötter och kakao/kokoshacket, blanda i fettet och tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulver
8 Spara
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Häll den ljumma blandningen av svagdricka och margarin över det skållade grova mjölet. Slå den kokheta svagdrickan över 6 dl grovt rågmjöl, 330 g, i en bunke som rymmer 3 liter. 600 g grovt rågmjöl
1 Spara
Tillbaka med grova knäckebröd

Tillbaka med grova knäckebröd

Ambitionsnivån är alltid hög, men jag har alltid svårt att komma igång med bloggandet efter årsskiftet, det är så mycket annat som ligger och väntar, veckorna går och plötsligt har halva februari gått, men nu är jag tillbaka igen med åsikter, recept och dryckestips, vi börjar med grova knäckebröd som är passar utmärkt med en mogen brieost och lite fikonmarmelad
29 Spara
Grova GI-bröd

Grova GI-bröd

Ugn 275°. Lös jästen i vattnet i en bunke. Rör ner lin- och solrosfrön, rapsolja och mjöl. Degen behöver inte arbetas länge, bara precis blandas ihop
15 Spara
Grova scones till mellanmålet

Grova scones till mellanmålet

De är grova och mättande och perfekt som mellanmål på eftermiddagen när man börjar bli lite trött. Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
11 Spara
Grov Rågkaka

Grov Rågkaka

Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter
9 Spara
Grov skånsk senap

Grov skånsk senap

Det allra enklaste receptet består av krossade senapskorn och vatten. Krossa senapskornen i en kraftig bunke med senapskula eller använd en mortelstöt, tillsätt vattnet efter hand tills senapen fått smidig konsistens
8 Spara
Grovt rågbröd

Grovt rågbröd

Häll den ljumma blandningen av svagdricka och margarin över det skållade grova mjölet. Slå den kokheta svagdrickan över 6 dl grovt rågmjöl, 330 g, i en bunke som rymmer 3 liter. 600 g grovt rågmjöl
Sökförslag och sidor