Grova tekakor recept

Saftiga grova tekakor

Saftiga grova tekakor

Det här är en variant av tekakor innehållande rågsikt. Snart lunch. Jag är superhungrig. Kanske inte bästa tillfället att blogga om goda frukostfrallor, men jag gör det ändå
Grova tekakor med havregryn och kruskakli

Grova tekakor med havregryn och kruskakli

Igår blev det en sats tekakor, en lite grövre variant med havregryn och kruskakli, supergoda. Kavla ut degen och tryck ut lagom stora tekakor
Grova tekakor

Grova tekakor

Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37º och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt salt, olja, sirap och det mesta av mjölet
Goda, grova tekakor!

Goda, grova tekakor!

Nu har jag bakat deras grova och precis som de med mer vetemjöl i blev de riktigt höga och fina. Jag avgudar ju tidningen Hembakats recept på riktigt luftiga tekakor

Grova tekakor med havregryn

10 cm i diameter till tekakor. Gör så här. 1. Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca. 2 timmar. 2. Smält smöret och blanda i
Grova tekakor

Grova tekakor

) De här tekakorna blev supergoda1 Ett plus är att de är mycket nyttigare än de klassiska ljusa tekakorna, då kan man äta dubbelt så många
Grova tekakor

Grova tekakor

Jag älskar tekakor, jag älskar formen av tekakor men oftast är dom onyttiga och lite väl söta. jag bakade fantastiskt goda tekakor igår, saftiga, smakrika och med tuggmotstånd
Grova tekakor – LCHF

Grova tekakor – LCHF

Det blev grova LCHF tekakor. 5) Forma tekakor och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. I morse hade jag inget bröd som jag kunde äta
Grova tekakor

Grova tekakor

Sen hade vi hemkunskap så Max fick vra med en av graupperna och baka dessa tekakor. Ännu ett recept från hemkunskapen
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Ja sambon och stora sonen blir glad över att få lite nybakade tekakor, själv föredrar jag ju de riktigt grova bröden
Saftiga/luftiga tekakor av det grövre slaget.

Saftiga/luftiga tekakor av det grövre slaget.

Tekakorna går alldeles utmärkt att köra några sekunder på högsta effekt i micron, för att få den där nygräddade känslan, om brödet ”torrat till sig”
Saftiga och lite grövre tekakor

Saftiga och lite grövre tekakor

Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna. Grädda tekakorna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter
Pappas grymt goda tekakor och hamburgerbröd!

Pappas grymt goda tekakor och hamburgerbröd!

Också riktigt goda för att vara grovatekakor. Till saken hör att de här hamburgerbröden brukar användas som tekakor också, och vi hade dom som utflyktsmackor förra helgen och det var då jag fick upp ögonen för dom, godaste mackorna på länge