Grova scones recept

2 Spara
Ebbas grova scones

Ebbas grova scones

När Anna var här passade jag på att baka scones. När Anna var här passade jag på att baka scones. De blev riktigt goda med lite brieost och härlig marmelad från Evenstorps gård till
0 Spara
Grova scones

Grova scones

När jag kom tillbaka var jag ju måttligt hungrig på frukost och slängde ihop lite grova scones när jag såg att brödet nästan var slut
5 Spara
Engelska scones

Engelska scones

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde
3 Spara
Scones

Scones

Bred på sconesen och servera direkt. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform räfflade scones
1 Spara
Scones med apelsin och choklad

Scones med apelsin och choklad

Du behöver6 scones2 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl havregryn1/2 dl råsocker2 tsk bakpulver1/2 tsk salt75 g smör1/2 dl mjölk1 ägg75 g choklad1/2 tsk rivet apelsinskalGör såhärSätt ugnen på 200 grader
0 Spara
Därför bakar jag aldrig scones

Därför bakar jag aldrig scones

Varför skulle jag sälv baka, när jag är gift med en man som bakar de mest gudomligt goda scones. Hemligheten ligger i grund och botten inte i receptet, för det finns en uppsjö av recept på just scones
13 Spara
Tunnbröd på 7 minuter

Tunnbröd på 7 minuter

Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
12 Spara
Malins frukostbröd

Malins frukostbröd

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjölsorterna, sportgryn, linfrön och pumpakärnor. Bryt ner valnötterna, klipp aprikoserna i mindre bitar och ha i dem
7 Spara
Afternoon Tea-vecka del 3: Sötsaker

Afternoon Tea-vecka del 3: Sötsaker

Men nu till fredagsmyset och de utlovade Afternoon Tea-sötsakerna. Självklart finns här stort utrymme för variationer, men jag presenterar här fyra förslag på vad man kan ha på sitt Afternoon Tea-sötsaksbord, nämligen chokladkolapajer med pekannötter och flingsaltad vispgrädde, sega sötsyrliga citronformar, enkla mördegsformar med vaniljfraichegrädde och bär och supersaftiga minicupcakes med morot och valnötter, toppade med lite frosting och kanel
5 Spara
Äppelsirap

Äppelsirap

De gör inte bara möbler på det där stora varuhuset, de bloggar även om sådana saker som äppelsirap. Variera gärna äppelsirapen genom att koka en sats med kanelstång eller en bit skalad färsk ingefära
3 Spara
Frukt o kringlor

Frukt o kringlor

Smula ner margarinet som när du gör scones och tillsätt gräddfilen. Jag är KÄR i kringlor och kan inte tänka mig något mera sommrigt än kringlor o flädersaft på en filt vid en vägkant, någonstans påväg från loppmarknad eller annat trevligt sommarnöje
1 Spara
Kardemummascones

Kardemummascones

Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör-&rapsolja och gräddfil. Platta ut degen med mjölad hand till 2 runda kakor, ca 12 cm i diameter på ett bakplåtspapper på en plåt
0 Spara
Päron och mandelscones

Päron och mandelscones

Päron och mandelscones ca 8 -12 st beroende på hur stora du gör dem. 1 päron. Dela smöret i ca 1 cm stora kuber och blanda ner med de torra ingredienserna, tillsätt mjölk och ägg och riv päronet grovt och blanda ner. 1 päron
0 Spara
Rismjölsscones

Rismjölsscones

Forma till två platta scones och nagga med en gaffel. 0,5 dl Lailas grova mjölmix (går lika bra att ersätta med rismjöl). 0,5 dl Lailas grova mjölmix (går lika bra att ersätta med rismjöl)
Sökförslag och sidor