Nyp ihop smöret med mjölblandningen. Samuel tyckte att grovascones är mycket godare än "vanliga". Orkade verkligen inte göra middag denna dag, så kom jag på det scones
De är grova och mättande och perfekt som mellanmål på eftermiddagen när man börjar bli lite trött. Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
Skiva smöret med en osthyvel och låt det stå en stund i värme. Vi har haft finbesök från Stockholm och ätit en mysig frukost med bland annat supergoda scones med lite fröer
Jag äter med ganska mycket smör, ost och en god marmelad. Pappan här i huset saknas fortfarande men vi myser ikapp ändå och jag har bakat grova, nästan fettfria och jättesmarriga scones
Servera med smör och ost, mums. När jag kom tillbaka var jag ju måttligt hungrig på frukost och slängde ihop lite grovascones när jag såg att brödet nästan var slut
Tillsätt smöret och arbeta ihop. Bred på sconesen och servera direkt. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform räfflade scones. 100 g Valio Eila® laktosfritt smör. 100 g Valio Eila® laktosfritt smör
Mammas grovascones var dundergoda, här har ni receptet. Smula i smöret. 50 g smör. Gårdagens brakfrulle. Älskar att sitta och småäta frukost med gott umgänge i någon timme