Finfördela smöret och tillsätt därefter filmjölken. Vi har haft finbesök från Stockholm och ätit en mysig frukost med bland annat supergoda scones med lite fröer
Blanda alla torra ingredienser, häll i mjölken och rör om väl. När jag kom tillbaka var jag ju måttligt hungrig på frukost och slängde ihop lite grovascones när jag såg att brödet nästan var slut
Om man inte har bröd på lager så passar ju scones verkligen bra. Alla i vår familj gillar inte russin så jag la några på toppen av hälften av sconesen men det går fint att röra i smeten med
Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Bred på sconesen och servera direkt. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och stansa ut med pepparkaksform räfflade scones. 2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3%. 2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3%
Fröiga grovascones till vänster och polentascones till höger. När mjölken ska hällas i verkar engelsmännen vara oense om, men många förespråkar att den tillsätts sist