Finfördela smöret och tillsätt därefter filmjölken. Vi har haft finbesök från Stockholm och ätit en mysig frukost med bland annat supergoda scones med lite fröer
Idag blev det dagen-efter-frulle på nybakade scones, herregud så jävla gott det är ändå. 3 dl filmjölk. Forma till 8 scones, eller gör 2 stora och skär i fjärdedelar. 3 dl filmjölk
Sconesen blir då ljusare, inte lika grova. Sojayoghurten kan bytas mot vanlig eller laktosfri yoghurt eller filmjölk, och det mjölkfria margarinet mot vanligt eller laktosfritt smör
Scones tar ju ändå en stund att röra till, sen ska man vänta på att ugnen blir varm och så ska de gräddas… Så jag uppfann (nåja, det finns nog en och annan som gjort något liknande före mig) ett ultrasnabbt och enkelt tunnbrödsrecept som man gräddar på spisen
Och så är det ju fortfarande scones, vilket alltid måste vara bra. När jag upptäckte att vi inte hade något bröd hemma hade jag tänkt göra filmjölksbröd i form, som man bakar med bakpulver och filmjölk och olika mjölsorter
I morse gjorde jag min version på scones som är supergoda, eftersom de smakar lite mer än vanliga. De olika mjölsorterna och havregrynen ger massa smak och fiber, solrosfrön ger tuggmotstånd och filmjölken ger syrlighet
Dessa små godbitar påminner om scones, men är mera fluffiga och håller sig goda i några dagar. De innehåller kärnmjölk/filmjölk, vilken gör dem saftiga
Börja med att röra ner psyllium i filmjölken och låt blandningen stå och svälla i några minuter. Det här receptet på glutenfria scones är det godaste sconesreceptet jag har
Om man vill ha dem grovare kan man ta hälften vetemjöl och hälften med något grovare matbröds mjöl. Tillsätt mjölken eller filmjölken och blanda snabbt ihop till en deg