Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål. 7 dl rågsikt. Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg
Det här är en variant av tekakor innehållande rågsikt. Tillsätt smör, salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg
50 g smör (rumsvarmt)50 g rapsolja (1/2 dl)300 g rågsikt (5 dl)80 g havregryn (2 dl)2 msk linfrön1/2 dl solrosfrön4 tsk bakpulver1 tsk salt1 1/2 msk honung2 dl filmjölk eller mjölk Gör så här
Häll den ljumma blandningen av svagdricka och margarin över det skållade grova mjölet. Tillsätt resten av rågmjölet, all rågsikt och hälften av vetemjölet
1,5 dl rågsikt. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregrynen med all vätska och låt svälla i ca 5 min. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen
3 dl rågsikt. Finriv osten. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör så jästen löser sig